АрхивЕто какво посочват организаторите: Излизаме на протест в солидарност с исканията

...
АрхивЕто какво посочват организаторите: Излизаме на протест в солидарност с исканията
Коментари Харесай

Протест за по-добро заплащане на медицинските сестри и достъпно здравеопазване предстои във Варна

 Архив
Ето какво показват уредниците: 

" Излизаме на митинг в взаимност с настояванията на медицинските сестри протестиращи в цялата страна и за свободно и налично опазване на здравето за всички!

Това, което се случва в опазването на здравето визира освен медицинските служащи, само че и всички нас, като жители и пациенти. Нямаме право да стоим безучастни пред битката за почтено възнаграждение и условия на труд на хората, от които зависи този толкоз значим бранш. Затова призоваваме всички жители, служащи от други браншове и пациенти, да се причислят към митинга и да покажат взаимност с битката на медицинските сестри. За почтено възнаграждение и условия на труд за работещите в опазването на здравето! За свободно и налично опазване на здравето за всички!

Ето и част от настояванията, които сплотяват медицинските сестри от разнообразни градове и лечебни заведения в страната:

Без търговски сдружения в опазването на здравето!!!

Еднаква съществена заплата за всички експерти по здравни грижи, без значение от местоработата или собствеността на болничното заведение, в размер на две минимални работни заплати за страната.

Допълнителните хонорари и техните размери да са с регламентирани правила според от натовареността. Искаме също по този начин връщане на медицинските стандарти.

Искаме промени в заплащането на нощния труд, като настояваме за в допълнение възнаграждение на клас прослужено време в размер на 1.2% на година за работа в незабавните и в интензивните отделения.

Колективен трудов контракт на национално равнище, който да е наложителен за всички структури в опазването на здравето, и смяна в категорията на труд.

Болниците не би трябвало да бъдат търговски сдружения – здравето на хората би трябвало да спре да бъде подчинено на пазара. Крайно време е да прекратим неолибералните опити в опазването на здравето, които костват живота и здравето на милиони българи към този момент близо 20 години. "

Припомняме, че на 1 март тази година медицински сестри от болничните заведения във Варна и яслите също излязоха на митинг и споделиха проблемите, които им пречат да работят пълноценно. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР